Hoe moet mijn banner opgemaakt zijn? (aanleveren bestanden)

Bestandsformaat

U kunt uw bestand het beste aanleveren in een PDF (1.4) formaat, opgemaakt op:

L Banner (600x2035 mm) aan de boven- en onderkant is 17,5mm nodig om het doek in te kunnen klemmen

Rollup Banner (850x2000 mm)
Rollup Banner L (1000x2000 mm)  
Rollup Banner XL (1200x2000 mm)

Afloop

Aflopende documenten  moeten aan elke kant tenminste 4 mm. extra ruimte hebben. Voorzie deze bestanden van snijtekens.
Niet aflopende documenten bij voorkeur aanleveren op het netto eindformaat. Het document mag voorzien worden van snijtekens, maar dat is niet nodig.

Kleuren

Onze printsoftware is voorzien van een Color Management Systeem. Alle bestanden worden automatisch geconverteerd naar het benodigde ICC-profiel.
U kunt ervoor kiezen zelf de bestanden te converteren. Maar u kunt ook uw bestanden in sRGB of AdobeRGB toesturen waarna wij deze converteren naar het meest recente kleurprofiel. U bent dan van verzekerd van het beste resultaat.

Download hier het ICC kleurenprofiel.

Een bestand wordt niet door ons geconverteerd als het reeds in een van onze ICC-profielen staat. Als er geen ICC-profiel ingesloten is gaan wij uit van sRGB.
Als u er voor kiest zelf uw bestanden te converteren naar het benodigde ICC-profiel, dient u bekend te zijn met de daarvoor bedoelde programmatuur. Tevens raden wij u aan regelmatig deze pagina te bezoeken voor updates van het printprofiel.

Afbeeldingen

Om een afbeelding scherp weer te geven op een bannerdoek is 100dpi het minimum. Hoger dan 200dpi is vaak ook niet nodig, aangezien een banner nooit van heel dichtbij zal worden bekeken.

Teksten

Teksten en strokes moeten worden omgezet naar krommingen, zogeheten outlines.

Overprint

Vormgevers wordt geadviseerd om in een document de overprint-instelling van een kleurvlak of tekst alleen dan aan te zetten wanneer men ook echt een overprint effect beoogt. Wanneer men bij zwarte teksten over kleurvlakken “witte randjes” wil voorkomen zal deze tekst op overprint moeten staan. Voor InDesign en Illustrator gebruikers is het overprint effect direct te zien door middel van de 'Overprint Preview'. Quark maakt het effect van overprint instellingen helaas niet zichtbaar op het beeldscherm. Quark zet een kleurvlak dat een ander element volledig afdekt automatisch op overprint. Ook de Quark gebruiker kan overprint controleren. Wanneer namelijk de PDF gemaakt is van het Quark bestand kunnen in Adobe Acrobat 6 de overprint effecten gecontroleerd worden middels Geavanceerd (Advanced) / Overdrukvoorbeeld (Overprint Preview) en Separation Preview.

  • Gebruik overprint uitsluitend wanneer u het overprint effect ook echt beoogt.
  • Controleer de PDF voordat deze naar de drukker gaat door middel van de Overprint Preview en de Separation Preview in Acrobat 6 of met de Overprint Preview in de (gratis) Acrobat Reader 7.
  • Zorg ervoor dat uw kleurproef of controleprint hetzelfde overprint gedrag laat zien als de Certified PDF met de overprint preview 'aan'.


De verantwoordelijkheid voor het juiste gebruik van overprint instellingen en de controle daarop ligt bij degene die het InDesign of Quark XPress document maakt. De uitgever is er verantwoordelijk voor dat de overprint instellingen zoals aanwezig in de PDF gehonoreerd worden in het drukresultaat.




<< terug naar de veel gestelde vragen



Gerelateerde vragen



algemene voorwaarden | veelgestelde vragen | bellen | e-mail
VisualMedia